Πάρος Πρόδρομος ...άλλο ένα μέρος που θα σας εντυπωσιάσει!!

Πάρος Πρόδρομος. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΟΥ. Χωριά της Πάρου

Πρόδρομος: Γραφικός και πανέμορφος οικισμός της Πάρου, βρίσκεται πάνω σε λόφο και μαζί με ταΜάρμαρα, αποτελούν την κοινότητα Αρχιλόχου. Το πρώτο του όνομα ήταν Δραγουλάς, αλλά το 1953 πήρε το σημερινό του όνομα από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που χτίστηκε. Εδώ, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στις 23 Ιουνίου γίνεται και ένα από τα σημαντικότερα πανυγήρια της Πάρου.





Εκκλησία στον οικισμό Πρόδρομος της Πάρου

Τα σπίτια του είναι κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο, στις εισόδους υπάρχουν καμάρες, ενώ η είσοδος του χωριού είναι καμάρα με θολωτή στέγη και καμπαναριό. Η καμάρα αυτή ενώνει τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα και παράλληλα αποτρέπει την είσοδο των αυτοκινήτων μέσα στο χωριό.
Οι αυλές είναι περιποιημένες με πολλά λουλούδια και κάθε τόσο, περνώντας στα στενά του δρομάκια, ξεφυτρώνουν παραδοσιακά καφενεία, με νοστιμότατους σπιτικούς μεζέδες.
Στον Πρόδρομο, εκτός από τον κεντρικό ασφαλτωστρωμένο δρόμο, μπορείτε να πάτε και από το βυζαντινό μονοπάτι, ένα από τα γνωστότερα μονοπάτια της Πάρου, που συνδέει τις Λεύκες με τον Πρόδρομο. Το χιλίων ετών μονοπάτι με τις μαρμάρινες πλάκες οδηγεί μέσα από ελαιώνες και αμπελώνες σε μιάμιση ώρα στο γραφικό αυτό χωριουδάκι. Από τον Πρόδρομο μπορείτε εύκολα να πάτε στην παραλία του Μώλου, του Καλόγερου και στα Τσουκαλιά.
ΚΤΕΛ προς Πρόδρομο: Παροικιά - Δρυός: Παροικιά - Μαράθι - Κώστο - Λεύκες - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός - Άσπρο Χωριό και Παροικιά - Νάουσα - Δρυός: Παροικιά - Νάουσα - Υστέρνι - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός
http://paros-vacations.com/were-to-go/villages/prodromos-paros.html


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληθυσμός Πάρου σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά

Τα ονόματα της Πάρου σε όλη την ιστορία της