Πάρος ένα νησί για όλα τα γούστα

Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και αποτελεί προορισμό που καλύπτει όλα τα γούστα.
Από τα πολυάριθμα αξιοθέατα και τα μοναδικά μνημεία, μέχρι τις πανέμορφες εξωτικές παραλίες και τις εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, η Πάρος δεν απογοητεύει ακόμα και τον πιο απαιτητικό της επισκέπτη.


Στη βόλτα στο λόφο του μεσαιωνικού Κάστρου, που  αποτελεί τον πυρήνα της πολιτείας από την εποχή της πρώτης εγκατάστασης μέχρι σήμερα,  ο επισκέπτης  θα συναντήσει μικρά εκκλησάκια, πολλά από αυτά ενσωματωμένα στα τείχη, όπως η Παναγία του Σταυρού, η Αγία Άννα και ο εκπληκτικός σε αρχιτεκτονική ναός του Αγίου Κωνσταντίνου με στεγασμένο προαύλιο και καταπληκτική θέα προς την θάλασσα.
Το θαλασσοδαρμένο βενετσιάνικο Κάστρο, που στέκει μισοβυθισμένο σήμερα, είναι έργο του 15ου αιώνα και αποτελεί ένα ιδιότυπο οχυρωματικό έργο που κλείνει από βορρά το λιμάνι της Νάουσας.
Το αρχαίο νεκροταφείο, το Ασκληπιείο, το ιερό λατρείας του Απόλλωνα στο Δήλιο, ο Λόφος του Κεφάλου, όπου ο πειρατής Μπαρμπαρόσα κατέλαβε και κατέστρεψε το κάστρο που προάσπιζαν οι Ενετοί, τα παλιά μοναστήρια και πολλά άλλα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα δέους και θαυμασμού.
Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, μια περιοχή με τρεχούμενα νερά και οργιαστική βλάστηση, αποτελεί ιδανικό τόπο διαβίωσης για εκατοντάδες πεταλούδες που μετακινούνται εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και έναν από τους σπουδαιότερους βιότοπους στην Ελλάδα.
Αλλά και οι παραλίες του νησιού αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για τουρίστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, μία από τις ομορφότερες του νησιού και η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, είναι πραγματικός παράδεισος γι’ αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.
Η εξωτική παραλία στην Αγία Ειρήνη, προστατευμένη αμμουδιά με φοινικόδενδρα, η όμορφη παραλία  στο γραφικό χωριό Δρυός με την πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και μπαράκια, η Σάντα Μαρία και πολλές άλλες προσφέρουν στον ταξιδιώτη τόσο τη χαλάρωση και την ξεκούραση των διακοπών, όσο και την έξαψη των σπορ και της περιπέτειας.

http://www.damontravel.gr/en/destinations/%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληθυσμός Πάρου σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά

Τα ονόματα της Πάρου σε όλη την ιστορία της