Σκύλος πιάστηκε σε δόκανο στην Σάντα Μαρία Πάρου!

Το άτυχο ζώο, αν και κατόρθωσε να ξεφύγει μετά από τρεις μέρες παγιδευμένο στη ζέστη, χωρίς τροφή και νερό, θα χάσει τελικά το ένα του πόδι

Σοβαρό κίνδυνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα κρύβουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας. 

Στην παραλία Σάντα Μαρία της Πάρου, που έχει χαρακτηρισθεί "natura", κάποιοι έχουν βάλει δόκανα για τα ζώα! 

Την περασμένη εβδομάδα, ο σκύλος που βλέπετε στις φωτογραφίες πιάστηκε σε ένα απο αυτά και τραυματίστηκε σοβαρά. 
Η οικογένεια που τον προσέχει τον έψαχνε τρείς μέρες και όταν το σκυλάκι εμφανίστηκε ήταν εξαντλημένο, με πολύ σοβαρό τραύμα στο πόδι. Ο κτηνίατρος διέγνωσε ότι είχε πιαστεί σε δόκανο και ότι ήταν θαύμα που ξέφυγε και επέζησε. Ο σκύλος ήταν τρείς μέρες στο λιοπύρι, χωρίς νερό και τροφή και προσπαθούσε να ξεφύγει. Τελικά έκοψε το σύρμα με τα δόντια του και γύρισε σπίτι, αλλά δυστυχώς ο κτηνίατρος δεν κατόρθωσε να σώσει το πόδι του άτυχου ζώου, που θα πρέπει να ακρωτηριαστεί. Όλα αυτά συνέβησαν σε κατοικημένη περοχή, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει και χαρακτηρισμένη δασική έκταση με σχίνα, όπου ζουν πληθυσμοί άγριων κουνελιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυνηγοί έχουν βάλει τα δόκανα για τα κουνέλια, και σε ένα απο αυτά πιάστηκε ο σκύλος. Η εν λόγω έκταση εξάλλου στην Πάρο βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία της Σάντας Μαρίας, που φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες κάθε μέρα, και στα σπίτια της περιοχής. 

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τοποθετήσει δικές του πινακίδες για να προειδοποιούν για τα δόκανα: 


Τα δόκανα είναι απαγορευμένα εργαλεία κυνηγιού λόγω της βαναυσότητας τους αλλά και του κινδύνου για τα κατοικίδια ζώα και για τους ανθρώπους.
http://www.protothema.gr/greece/article/402560/skulos-piastike-se-dokano-stin-sada-maria-parou/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραλία Λάγγερη η κρυμμένη θάλασσα

Τελικοί & απονομές σήμερα στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου - φωτο