Περιοχή Βουτάκος Πάρος

Ο Βουτάκος (του Δ.Δ. Πάρου) (Δημοτική Κοινότητα Πάρου), ανήκει στον δήμο ΠΑΡΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΠΑΡΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.


Η επίσημη ονομασία είναι “ο Βουτάκος”. Έδρα του δήμου είναι η Πάρος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Βουτάκος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Πάρου, του πρώην Δήμου ΠΑΡΟΥ του Νομού ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Ο Βουτάκος έχει υψόμετρο 18 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,007792656 και γεωγραφικό μήκος 25,1112063636. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Βουτάκο θα βρείτε εδώ. 
Στην περιοχή του Βουτάκου στην Πάρο υπάρχουν κάποιες από τις πλέον όμορφες και ευτυχώς ακόμα ανεκμετάλλευτες παραλίες του νησιού. Για να τις εντοπίσεις πρέπει να γνωρίζεις που πας. Εκεί ο Δήμος Πάρου φρόντισε πριν από μερικές μέρες να διαπλατύνει τον χωματόδρομο και αντί να περιορίσει λίγο τις ιδιοκτησίες (κατά μερικά εκατοστά), των οποίων οι μάντρες φτάνουν μέχρι τη θάλασσα (όλα ανήκουν στους παππούδες τους όπως συνήθως λένε), φρόντισε να ξεριζώσει τα δέντρα της παραλίας.
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία – που δημοσιεύει το blog http://fileleutheros.pblogs.gr – κάποια από τα ελάχιστα αλμυρίκια που φυτρώνουν πλάι στο κύμα και χαρίζουν τη δροσιά τους στους λουόμενους ξεριζώθηκαν. Τέτοια περιβαλλοντική ευαισθησία όπως αυτή που επιδεικνύει ο Δήμος Πάρου, δύσκολα συναντάς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληθυσμός Πάρου σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά

Τα ονόματα της Πάρου σε όλη την ιστορία της