Παροικιά Πάρος με τα καταπληκτικά πυροτεχνήματα

Όποιος δεν έχει βρεθεί 15Αύγουστο στην Πάρο και δεν έχει δει τη νύχτα να γίνεται μέρα από τα πυροτεχνήματα στην Παροικιά, τότε, αυτό, πρέπει να το κάνει το γρηγορότερο…



Κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο, στην Πάρο, στην Εκατονταπυλιανή, γίνεται πραγματικά το αδιαχώρητο, αφού η εκκλησία βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι της Παροικιάς και εκείνη την ημέρα στο νησί βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών. Ακόμα, το παρόν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις δίνουν αγήματα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Γίνεται περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, μέσα από τον παραλιακό δρόμο και τον παραδοσιακό οικισμό Παροικιάς. Οι εορτασμοί κορυφώνονται το βράδυ μ’ ένα πολύ μεγάλο γλέντι με νησιώτικα τραγούδια και πολλά-πολλά βεγγαλικά που ρίχνονται από ψαροκάικα από το κόλπο της Παροικιάς και κάνουν τη νύχτα, μέρα! Το γλέντι κρατάει έως τις πρώτες πρωινές ώρες με παραδοσιακή μουσική, Παριανό κρασί και ντόπιους μεζέδες.

Σημειώνουμε, ότι ο παλαιοχριστιανικός ναός της Εκατονταπυλιανής, είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πιστοί από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώνονται εδώ τον Δεκαπενταύγουστο, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής (17ου αιώνα) και να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις.
http://www.paros.gr/el/ti-tha-kanw/politismos/ekdilwseis/75-15-avgoystou.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληθυσμός Πάρου σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά

Τα ονόματα της Πάρου σε όλη την ιστορία της