Νάουσα

Nάουσα, το παραδοσιακό αυτό ψαροχώρι με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες. Βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Πάρου με κέντρο της ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια πλημμυρισμένο με ψαροκάικα. Οι ανέσεις για διαμονή αλλά και έντονη νυκτερινή ζωή δεν έχουν διαβρώσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. 



Εδώ ο επισκέπτης θα βρει ξενοδοχεία, camping, τουριστικά γραφεία, ποικίλα καταστήματα καθώς και μπαράκια, καφενεία και ουζερί. Το εσωτερικό της Νάουσας διαμορφώνεται από στενά δρομάκια, ασπρισμένα σύμφωνα με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ, και γύρω εκτείνονται υπέροχες παραλίες (Πιπέρι, Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Σάντα Μαρία, Λάγγερη). Για όσους ενδιαφέρονται η Νάουσα έχει να επιδείξει αξιόλογα μνημεία αρχαιότητας: αρχαίους οικισμούς (λόφος Κουκουναριών), πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο (Πλαστήρα) και το βενετσιάνικο κάστρο οχυρό της βόρειας πλευράς του λιμανιού. 

Επίσης, γύρω από τη Νάουσα υπάρχουν έξι μοναστήρια όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει περίτεχνα τέμπλα, τοιχογραφίες και πρωτότυπα αρχιτεκτονικά στυλ. (μοναστήρι της Λογγοβάρδας, Άη-Γιάννης ο Δέτης, Μητροπολιτικός ναός της κοίμησης της Θεοτόκου, μονή Αγιίου Αθανασίου, μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου). 

Παραλίες κοντά στην Νάουσα 
Κοντά στην Νάουσα υπάρχουν οι εξείς παραλίες: Κολυμπήθρες 

Αξιοθέατα στη Νάουσα
Αρχαίους οικισμούς (λόφος Κουκουναριών), Πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο (Πλαστήρα) και το βενετσιάνικο κάστρο οχυρό της βόρειας πλευράς του λιμανιού.

Κτελ προς Νάουσα
Νο 2: Παροικιά - Νάουσα: Παροικιά - Καμάρες - Κολυμπήθρες - Νάουσα Νο 5: Παροικιά - Νάουσα - Δρυός: Παροικιά - Νάουσα - Υστέρνι - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός

http://www.paros-tours.gr/what-to-see/villages/naousa.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληθυσμός Πάρου σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά

Τα ονόματα της Πάρου σε όλη την ιστορία της