Έρχονται βροχές, ισχυρές καταιγίδες και στις Κυκλάδες



«Χαλάει» ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Αύριο Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη σχεδόν τη χώρα οι οποίες την Παρασκευή σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα (14 βαθμούς) ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Πιο αναλυτικά σήμερα, περιμένουμε άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στο Μυρτώο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Σταδιακή βελτίωση αναμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 26-02-2015
Καιρός: Αρχικά στα δυτικά τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Στη φωτογραφία το μετεώγραμμα της ΕΜΥ για την Πάρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληθυσμός Πάρου σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά

Τα ονόματα της Πάρου σε όλη την ιστορία της